31.05.2023
Werelddag zonder tabak

Roken is nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van ernstige gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, hartziekten, beroertes en ademhalingsproblemen. En helaas sterven jaarlijks ook miljoenen mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik.

De werelddag zonder tabak is een kans voor mensen over de hele wereld om stil te staan bij de schade die roken kan aanrichten. En om actie te ondernemen om de eigen gezondheid te beschermen. Stoppen met roken met andere woorden, of anderen helpen die overwegen om te stoppen.

Rookstopbegeleiding (in groep)

Stoppen met roken is evenwel makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als het op eigen kracht moet gebeuren. Roken is immers niet zomaar een levensstijl of een gewoonte, maar vaak een echte verslaving. Rookstopbegeleiding kan voor een roker de drempel verlagen en de kans op een terugval verkleinen. Samen bekijken we hoe we elke individuele roker kunnen helpen.

Contact

Contacteer ons als u één of meerdere van uw medewerkers de groepsbegeleiding rookstop wilt laten volgen of lees er hier meer over.

Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen