31 mei - Werelddag zonder tabak
Je bent hier:

31 mei - Werelddag zonder tabak

Laatst gewijzigd op: 27/05/2019

Deel dit artikel:

Werelddag zonder tabak is wereldwijd initiatief van de lidstaten van de World Health Organization (WHO). De werelddag vindt jaarlijks plaats op 31 mei.

Wereldwijd leidt roken op dit moment tot 5,4 miljoen doden per jaar. In België sterven er elk jaar ongeveer 16.000 mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dit zijn gemiddeld 50 mensen per dag. Uit onderzoek (2015) blijkt dat België 20% rokers telt, grofweg dus een vijfde van de bevolking.

Toch geeft 72% van de rokers aan spijt te hebben te zijn beginnen roken. En een meerderheid van de rokers (64%) heeft de wens om te stoppen met roken. Maar dat is niet gemakkelijk. Het goede nieuws is dat er heel wat tools bestaan om u hierbij te helpen.

Neem een kijkje in onze infofiche rond het opzetten van een rookbeleid. Hoe kan Premed u daarbij ondersteunen en begeleiden.

Op het Premed extranet kan u de brochure “Stoppen met roken” (informatie voor een roker die wenst te stoppen - ook in het Frans en Engels ter beschikking) terugvinden. Bespreek het met uw arbeidsarts.

Wenst u meer informatie neem dan contact met ons op via 016 308 111 of via info@premed.be

Interessante sites zijn; www.tabakstop.bewww.tabacstop.be. De website van Tabakstop verzamelt allerlei tips die u zeker kan gebruiken.