Basisopleiding vertrouwenspersoon: schrijf u nog snel in!
Je bent hier:

Basisopleiding vertrouwenspersoon: schrijf u nog snel in!

Laatst gewijzigd op: 08/11/2019

Deel dit artikel:

Steeds meer ondernemingen maken gebruik van de mogelijkheid om vertrouwenspersonen aan te duiden.

De aanstelling van een vertrouwenspersoon is niet bij wet verplicht, maar wordt sterk aangeraden. Een vertrouwenspersoon wordt vaak aanzien als een eerste aanspreekpunt. De drempel is immers vaak lager dan die naar een leidinggevende. Problemen komen zo sneller aan het licht, escaleren niet en raken beter opgelost.

In eerste instantie biedt de vertrouwenspersoon een luisterend oor en steun aan collega’s die een (psychosociaal) probleem ervaren op de werkvloer. Vaak hebben medewerkers voldoende aan een goed gesprek om zelf tot een oplossing te komen. Indien een medewerker dit wenst, kan de vertrouwenspersoon uiteraard ook advies verlenen, collega’s of leidinggevenden aanspreken, of zelfs bemiddelen.

Wanneer je als vertrouwenspersoon wordt aangesteld, is het wettelijk verplicht binnen de 2 jaar een opleiding te volgen. In deze vijfdaagse basisopleiding maak je kennis met:

  • Het wettelijk kader over de rol en het statuut van de vertrouwenspersoon
  • Inzichten over het ontstaan/aanpakken van psychosociale risico’s op het werk
  • De psychosociale interventie en het beheersen van probleemsituaties zoals geweld, pesterijen, ongewenst seksueel gedrag op het werk, alsook stress en burn-out.

Daarnaast wordt er voorzien in een interactieve, praktische training in gesprekstechnieken en interventievaardigheden. Dit alles om je klaar te stomen voor je rol als vertrouwenspersoon!

Data van de komende ‘Basisopleiding vertrouwenspersoon’

  • Te Diepenbeek (Bouwcampus - Wetenschapspark 33): 26/11, 28/11, 3/12, 5/12 en 10/12/2019

De plaatsen zijn beperkt!

Extra informatie?

Voor meer informatie over de basisopleiding verwijzen wij je graag door naar ons opleidingsaanbod rond vertrouwenspersonen op onze website www.premed.be of neem contact op via info@premed.be