17.05.2019
burnout.jpg

Maggie De Block lanceert campagne rond burn-out. Het doel van de campagne is om mensen te informeren en de nodige tools aan te reiken voor de preventie en detectie van burn-out. Hierdoor kunnen mensen zich oriënteren naar de juiste instanties voor ondersteuning.

De website www.stressburnout.belgie.be wil het antwoord bieden op heel wat vragen, zoals: wat kun je zelf doen om je lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn te verbeteren? Hoe herken je of een collega burn-outsymptomen vertoont en hoe kan je hem/haar ondersteunen? Bij welke instanties kan je terecht voor ondersteuning? Wat kan je als werkgever doen om burn-out te voorkomen of werknemers na burn-out opnieuw te integreren op de werkvloer? Welke financiële tussenkomsten kan je krijgen van je ziekenfonds?

Op de website vind je ook videogetuigenissen van zowel psychiaters, leidinggevenden als werknemers terug.

Vandaag weten we hoe burn-out ontstaat en welke fasen iemand met een burn-out doorloopt.

Maar misschien nog belangrijker: we weten nu ook beter hoe we burn-out voorkomen, herkennen en overwinnen.

  • Preventie - Hoe voorkom je burn-out en verbeter je het welzijn op het werk?
  • Herkennen - Wat is een burn-out? Hoe onderscheid je hem van stress of depressie?
  • Herstellen - Hoe reageer je op een burn-out? Aan wie vraag je hulp om er weer bovenop te komen?
  • Na de burn-out - Hoe bouw je een nieuw professioneel leven op in de beste omstandigheden?

'Het is moeilijk om correcte informatie te vinden over stress of burn-out. Vaak is het al laat als men er bewust van wordt en er iets aan begint te doen. Daarom lanceer ik deze campagne ter preventie van burn-out. Zo kunnen de burgers, hun omgeving, werkgevers en zorgverleners terecht op de website' - Minister De Block

 

 

 

 

Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen