FOD sensibiliseringscampagne over psychosociale risico’s - “Laat ons er samen voor gaan!”
Je bent hier:

FOD sensibiliseringscampagne over psychosociale risico’s - “Laat ons er samen voor gaan!”

Laatst gewijzigd op: 29/03/2021

Deel dit artikel:

FOD lanceert een nieuwe sensibilisatiecampagne rond psychosociale risico's. Met de slogan: “Laat ons er samen voor gaan!” wordt op een ludieke manier de campagne verspreid op sociale media.

Isolement, burn-out, stress, conflict...

Het is al een jaar geleden dat de eerste coronamaatregelen ingevoerd werden. Sindsdien werken veel werknemers van thuis uit. Anderen blijven naar het werk gaan om de bedrijfscontinuïteit te garanderen, maar hebben hun arbeidsomstandigheden zien veranderen. Isolement, burn-out, stress, conflicten, geweld, ... zijn nog meer aanwezig in het dagelijkse leven van werknemers.

Psychosociale risico's

Deze arbeidsgerelateerde psychosociale risico's hebben betrekking op beroepsrisico's die zowel de mentale als de lichamelijke gezondheid van werknemers aantasten. Dit kan invloed hebben op het goed functioneren en de prestaties van bedrijven, alsook op de veiligheid.

Gratis instrumenten

Al meer dan 25 jaar biedt de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociale overleg tools aan voor de preventie, de sensibilisering en de analyse van psychosociale risico's. Het doel van deze sociale-mediacampagne is de aandacht van leidinggevenden, werknemersvertegenwoordigers en welzijnsactoren te vestigen op het feit dat er gratis instrumenten bestaan om hen te helpen deze situaties aan te pakken.

Meer informatie:

https://werk.belgie.be/nl/nieuws/de-fod-werkgelegenheid-lanceert-de-sensibiliseringscampagne-over-psychosociale-risicos-laat

https://voeljegoedophetwerk.be/

Bron; Prebes

 

Aanbod Premed

Via verschillende infofiches & tools die je op het Premed extranet kan terugvinden, heb je een duidelijk overzicht van ons aanbod.

Aanbod Psychosociaal welzijn

  • Coaching stress, overspannenheid en burn-out - infofiche
  • Het stress-lesspakket - infofiche
  • Respect op het werk - infofiche
  • Risicoanalyse psychosociaal welzijn - infofiche
  • Checklist beleid psychosociaal welzijn - TOOL
  • De welzijnsmeter - TOOL
  • ...