20.04.2023
reizen

De Europese Vaccinatieweek vraagt elk jaar in de laatste week van april aandacht voor het belang van vaccinaties. Dit jaar staat ze niet toevallig in het teken van reizen, omdat nog te veel mensen hun vaccinaties vergeten te controleren met het oog op hun jaarlijkse vakantie. En dan hebben we het niet alleen over de vaccinaties die nodig zijn voor het land van bestemming, maar ook over de basisvaccinaties.

Vaccin nodig? Informeer je!

Welke vaccinaties heb je al gehad en wanneer weer juist? Misschien moet je wel dringend een vaccin vernieuwen of voor het eerst laten zetten? Dergelijke zaken kan je makkelijk nakijken op mijngezondheid.be of via CoZo of My Healthviewer. Mocht het online niet meteen lukken, kan je ook altijd te rade gaan bij je vaste huisarts.

Heb je verder nog een specifieke vaccinatie nodig voor aanvang van je reis? Deze informatie kan je bekijken op laatjevaccineren.be of surf rechtstreeks naar Wanda en check daar de noodzakelijke vaccinaties per land.

Reisapotheek

En nu je toch bezig bent, kan je in één en dezelfde moeite ook langsgaan bij je apotheker en je reisapotheek aanvullen. Op die manier ben je pas echt helemaal klaar om te genieten van een hopelijk zorgeloze vakantie!

Premed brochures

 

Gerelateerde domeinen

Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen