Je bent hier:

Heropstart medische onderzoeken

Laatst gewijzigd op: 15/05/2020

Deel dit artikel:

De kans is reëel dat uw bedrijf in de voorbije weken verplicht in lockdown is moeten gaan om wille van de corona-epidemie. Of misschien bent u toch in zekere mate actief gebleven, afhankelijk van de aard van uw activiteiten en de richtlijnen van de overheid.

Gezien de huidige gunstige evolutie omtrent de maatregelen, stelt Premed voor om de periodieke medische onderzoeken in uw bedrijf geleidelijk aan opnieuw op te starten. Het is van belang dat de werknemers die aan het werk zijn, voldoende ondersteuning kunnen krijgen van de arbeidsarts bij vragen over deze epidemie en eventuele chronische gezondheidsproblemen.

Op deze manier blijft u als werkgever in staat om de onderneming op een veilige wijze te laten functioneren met medewerkers die zich veilig voelen op de werkplek. 

Het medisch onderzoek vereist een nauw fysiek contact tussen de arbeidsarts en de verpleegkundige enerzijds en de werknemer anderzijds.

Om de algemene gezondheid en veiligheid van beide partijen te garanderen, vinden wij het vanzelfsprekend om voldoende maatregelen te nemen met als doel het risico op besmetting met het coronavirus tot een minimum te beperken.

 

Daarom vragen we om de volgende richtlijnen in acht te nemen:

Daarom vragen we uw bedrijf om de volgende voorzorgsmaatregelen te bezorgen aan uw werknemers;

  • Het is in geen geval aangewezen dat medewerkers op onderzoek of op consultatie komen wanneer ze een of meerdere van de volgende ziektetekens hebben: verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, diarree, koorts, ... Neem in dat geval contact op met Premed om de afspraak te verplaatsen of om een telefonische afspraak te regelen met de arbeidsarts voor uw medewerker.
  • We vragen dat uw medewerkers een (zelfgemaakt) mondmasker dragen nog voor ze op onderzoek komen. Als ze er door omstandigheden geen hebben, voorzien wij er zelf een voor hen om te dragen.
  • Iedereen houdt minstens anderhalve meter afstand van andere personen.
  • We vragen dat uw medewerkers exact op het voorziene tijdstip komen en zeker niet te vroeg om een volle wachtzaal te vermijden.
  • We vragen dat men de handen wast vlak voor men op consultatie komt.

 

Met deze aanpak bereiden we ons samen voor op een veilige en efficiënte nieuwe manier van werken.

Voor verdere vragen kan u terecht op 016/308 111

Het Premed team