Het is weer tijd om de geestelijke gezondheid in de kijker te zetten!
Je bent hier:

Het is weer tijd om de geestelijke gezondheid in de kijker te zetten!

Laatst gewijzigd op: 24/09/2021

Deel dit artikel:

Samen veerkrachtig!

Het Vlaams Instituut Gezond Leven zet jaarlijks tussen 1 en 10 oktober het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de schijnwerpers. Met dit initiatief wil men thema’s zoals goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Vaak wordt er pas over mentale gezondheid gesproken wanneer het niet goed gaat. Daar wil men tijdens deze 10 dagen verandering in brengen. Men geeft zowel aandacht aan de positieve geestelijke gezondheid als aan begrip voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Dit jaar staan sociale verbondenheid en ontmoeting centraal met het oog op het versterken van veerkracht. Dit is zeer toepasselijk na een jaar waarin onze sociale contacten zodanig werden beperkt. Bovendien is de steun van anderen een belangrijke hulpbron voor onze veerkracht. Hoe veerkrachtiger je namelijk bent, hoe minder je uit evenwicht wordt gebracht door tegenslagen en stress.

Onze job kunnen we zeker niet vergeten in dit verhaal. Aangezien het een groot deel van ons leven inneemt, is het belangrijk dat we ons goed voelen op het werk. Wanneer iemand zich niet goed voelt op het werk kan dit negatieve gevolgen hebben voor de persoon zelf (hoofdpijn, stress, piekeren, …), zijn/haar collega’s (conflicten, slechte sfeer, …) en de organisatie (minder presteren, minder betrokken, vaker afwezig, …). Ons goed voelen op het werk is dus niet alleen belangrijk voor onze geestelijke gezondheid, maar ook bedrijven plukken er de vruchten van. Werknemers die zich goed voelen, zijn vaker tevreden, veerkrachtig, betrokken en productief.

Wat kan je als werkgever doen?

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het welbevinden van je werknemers op het werk. Je speelt daarnaast ook een cruciale rol in het verhogen van veerkracht op het werk. Hieronder staan enkele acties die je kan ondernemen, want voorkomen is beter dan genezen.

  • Maak het mentale welzijn van jouw werknemers bespreekbaar. Durf bijvoorbeeld aan je werknemers te vragen hoe het met hen gaat.
  • Vraag jezelf af wat je kan doen om de werksituatie te verbeteren door zowel de psychosociale risico’s als de sterke punten van de organisatie in kaart te brengen.
  • Creëer een klimaat van verbondenheid en steun.

Wat kan Premed voor jou betekenen?

Het welzijn van jouw werknemers is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij een volledige dienstverlening op maat aan binnen de volgende welzijnsdisciplines: arbeidshygiëne, arbeidsveiligheid, psychosociale risico’s, ergonomie en gezondheid.

Onze Preventieadviseurs Psychosociale Aspecten bieden ondersteuning bij het opstellen van een psychosociaal beleid op maat van jouw organisatie. Daarnaast geven zij opleidingen over verschillende psychosociale thema’s aan zowel werknemers als werkgevers. Ten slotte staan ze ook klaar voor een vertrouwelijk gesprek met individuele werknemers die psychosociale risico’s ervaren.