Niet-gevaccineerde zorgverleners: laat je vaccineren!
Je bent hier:

Niet-gevaccineerde zorgverleners: laat je vaccineren!

Laatst gewijzigd op: 30/07/2021

Deel dit artikel:

De vaccinatie in Vlaanderen scheert hoge toppen. De overgrote meerderheid van onze bevolking laat zich vaccineren. De zorgverleners hebben daarbij het goede voorbeeld gegeven. In zorgvoorzieningen en bij individuele zorgverleners zien we zeer hoge vaccinatiegraden.

Toch moeten we blijven aandringen om ook het kleine aantal zorgverleners dat zich nog niet heeft laten vaccineren, aan te moedigen om dat alsnog te doen.

Zo beschermen zij:

  • zichzelf;
  • de patiënten of kwetsbare personen met wie ze contact hebben;
  • de samenleving in zijn geheel door bij te dragen aan het bereiken van groepsimmuniteit.

Zeker nu de meer besmettelijke Delta-variant de ronde doet, telt elke vaccinatie. De vaccinatie van zorgverleners telt zelfs dubbel. Momenteel kan ook iedereen die nog niet gevaccineerd zich, zich op de reservelijst van het vaccinatiecentrum zetten en ook een nieuwe uitnodiging verwachten QVAX terug open voor wie eerste uitnodiging voor vaccinatie niet benut of geweigerd heeft - Laat je vaccineren

 Bij de veelgestelde vragen op www.laatjevaccineren.be  staan deze en nog meer antwoorden die twijfels aanpakken die mogelijk nog bestonden in de beginperiode. Ook de factcheck vaccinatie van Gezondheid en Wetenschap biedt informatie om twijfelaars te overtuigen Vaccinatie · Gezondheid en wetenschap.

U kan als werkgever nog altijd gebruik maken van de campagne- en informatiematerialen die beschikbaar zijn op www.laatjevaccineren.be.