09.11.2022
hulp gesprek

Wanneer je organisatie nood heeft aan opvang en sociale ondersteuning bij bepaalde schokkende gebeurtenissen (ernstige arbeidsongevallen, brand, agressie-incidenten, zelfmoord, ...) dan staat Premed voor je klaar.

Opvang en sociale ondersteuning gebeurt best zo snel mogelijk na de gebeurtenis.

Collega’s zijn in eerste instantie meestal aangewezen op hun directe leidinggevenden of interne hulpverleners (bijv. de vertrouwenspersonen). Belangrijk is te weten dat slachtoffers in de eerste uren na een traumatogene gebeurtenis (een gebeurtenis die mogelijk traumatiserend kan zijn) nood hebben aan nabijheid van lotgenoten (vb. collega’s, leidinggevenden, …), meer dan aan de aanwezigheid van een onbekende specialist. Je kan dus als betrokken leidinggevende of als vertrouwenspersoon van de organisatie al heel wat betekenen als je een goede opvang kan voorzien.

Wat kan Premed voor jou doen?

Premed biedt een crisisopvang in samenwerking met een externe partner aan binnen de 48 uur onder de vorm van groepsgesprekken en/ of individuele gesprekken.

Als preventiedienst geven wij geen therapie.

Wel kunnen wij u als externe dienst voor preventie en bescherming bijstaan in onder andere:

  • Het uitwerken van een draaiboek voor schokkende gebeurtenissen op het werk
  • Het opstellen van een checklist met stappen die dienen genomen te worden in geval van schokkende gebeurtenis op het werk
  • Het sensibiliseren van werknemers, werkgever en hiërarchische lijn over EPHBO en PTSS (post-traumatisch stress-syndroom)
  • Het opleiden van leidinggevenden en interne hulpverleners op vlak van EPHBO (hoe te reageren bij traumatogene gebeurtenissen?) – eventueel als extra module toe te voegen bij de opleiding EHBO voor hulpverleners
  • Het voeren van zgn. ‘tweede’ en ‘derde’ gesprekken, enkele dagen tot enkele weken na de gebeurtenis (zowel individueel als in groep)

 Ook voor andere psychosociale ondersteuning (stress, burn-out, grensoverschrijdend gedrag, …) zijn wij dé geschikte partner!

Lees meer op onze website https://www.premed.be/diensten/risicobeheersing/psychosociale-risicos/.

Meer info nodig?

Bel gerust of mail info@premed.be.

lamp
10.11.2022

Verlichting op de arbeidsplaats

Verlichting op de arbeidsplaats, het is de evidentie zelf maar in realiteit is het dat niet. Zeker nu het nog donker is ’s morgens en ’s avonds heel vroeg donker is, duiken soms oncomfortabele situati...
Meer lezen