PROJECTOPROEP: ‘Vitaal en gezond telewerken’
Je bent hier:

PROJECTOPROEP: ‘Vitaal en gezond telewerken’

Laatst gewijzigd op: 16/07/2021

Deel dit artikel:

Telewerk wérkt. We verliezen minder tijd door woon-werkverkeer, zijn vaak productiever en ons tijdsschema is flexibeler. Maar er zijn ook valkuilen: een keukenstoel blijkt geen bureaustoel en de kat geen volwaardige collega. Hoe kan een bedrijf of organisatie bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers?

De Vlaamse overheid, i.s.m. het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, zoekt én beloont de meest innovatieve projecten.

Gezocht: innovatieve projecten

Voor bedrijven of organisaties die deze uitdagingen willen aanpakken, is er nu de projectoproep ‘Vitaal en gezond telewerken’. De oproep richt zich naar alle Vlaamse bedrijven en organisaties met een innovatief idee voor een project dat de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers bevordert. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal bestuur dat zijn thuiswerkende inwoners motiveert via virtuele bewegingssessies. Of een bedrijventerrein dat workshops rond gezonde voeding organiseert. Ook een externe gezondheidscoach kan ingeschakeld worden, om acties of activiteiten uit te werken rond de gezondheid van medewerkers in een coworking space.

Volledige financiële ondersteuning

Geselecteerde kandidaten kunnen rekenen op volledige financiële ondersteuning. Het project zal lopen tussen 1 december 2021 en 31 december 2022. In totaal wordt een bedrag van 1.530.000 euro vrijgemaakt.

Per organisatie of samenwerkingsverband kan 1 aanvraag worden ingediend.

Deze oproep kadert binnen de gezondheidsdoelstelling ‘de Vlaming leeft gezonder in 2025’ en wil de mentale en fysieke gezondheid van telewerkers verbeteren.

TELEWERKBELEID ≠ GEZONDHEIDSBELEID

Een gezondheidsbevorderend project is niet hetzelfde als het uitrollen van een telewerkbeleid. Deze projectoproep vraagt naar een innovatief project dat de gezondheid van telewerkers bevordert, én dat concreet geïmplementeerd kan worden. Een goed werkend telewerkbeleid op ondernemings- of organisatieniveau is uiteraard ook aan te moedigen en hangt samen met een gezondheidsbeleid voor telewerkers, maar valt buiten de context van deze oproep.

Timing

Tussen 6 juli en 30 september 2021 kunnen bedrijven en organisaties een projectvoorstel indienen. Het project loopt, na goedkeuring, van 1 december 2021 tot 31 december 2022.

Meer info:

Meer info over de projectoproep vind je op deze webpagina www.gezondleven.be/projecten/projectoproeptelewerk