28.01.2022
shutterstock_369093563.jpg

Het blijft een pertinente vraag: wat is de psychologische impact van deze pandemie-crisis?  

En vooral: hoe kan je als werkgever een goede ondersteuning bieden voor medewerkers die met angst, stress of onzekerheid kampen?

Wil je weten of het psychosociaal welzijnsbeleid dat je voert, voldoende is uitgebouwd en voldoende ondersteuning biedt voor je werknemers?

Je kan hiervoor onze checklist psychosociaal beleid gebruiken. Hierin staan de minimale wettelijke verplichtingen opgenomen, deze checklist zet u alvast op weg om beleidsmatig rond psychosociaal welzijn aan de slag te gaan.

Neem daarnaast ook zeker een kijkje op het Premed extranet. Indien u op zoek bent naar bijkomende informatie om actie te ondernemen of uw werknemers wil sensibiliseren, kan u diverse brochures, richtlijnen, voorbeelddocumenten en tools terugvinden om het psychosociaal welzijnsbeleid vorm te geven. Wij verzorgen ook open opleidingen of opleidingen op maat rond deze thema’s.

Hebt u hierover nog verdere vragen, wenst u advies op maat of wenst u dat wij meebouwen aan uw mentaal gezonde werkplek, aarzel dan niet het psychosociaal team te contacteren via psychosociale@premed.be of via antwoord op dit bericht.

Wij staan u graag bij om te werken aan een mentaal gezonde werkplek!

Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen
ao
13.03.2024

Wat doen bij arbeidsongeval

Voorkomen van arbeidsongevallen is natuurlijk altijd de beste optie. Maar wanneer er zich dan toch één voordoet, is het aangewezen op de hoogte te zijn van de wettelijke verplichtingen.
Meer lezen