‘Samen Veerkrachtig’ - WERELDDAG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG OP 10 OKTOBER
Je bent hier:

‘Samen Veerkrachtig’ - WERELDDAG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG OP 10 OKTOBER

Laatst gewijzigd op: 10/10/2017

Deel dit artikel:

Op Werelddag Geestelijke Gezondheid staan we stil bij de geestelijke gezondheid van anderen. Er hangt de dag van vandaag nog steeds een taboe rond geestelijke gezondheid. Hoewel erover spreken een deel van de oplossing is, wordt er nog altijd te veel over gezwegen. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ probeert de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid deze taboe te doorbreken.

‘What doesn’t kill you makes you stronger’

De geestelijke gezondheid betreft ook de Vlaamse werknemers. De helft van de werknemers in Vlaanderen denkt tussen nu en vijf jaar een burn-out te hebben. Daarom kan het motto ‘Samen Veerkrachtig’ ook op de werkvloer uitgedragen worden. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Wanneer je veerkracht laag is, stapelt stress zich op. Gelukkig is veerkracht niet iets wat vaststaat. Je kan het trainen door je vaardigheden om met problemen en stress om te gaan te verbeteren.

Surf voor meer informatie over hoe jij je veerkracht kan vergroten naar: https://www.fitinjehoofd.be/

Samen voor meer veerkracht op de werkvloer

Hoe kan jij in jouw organisatie de veerkracht van de werknemers verhogen?

  • Door een open klimaat te ondersteunen, waar werknemers het gevoel hebben dat ze vrij kunnen praten en bij leidinggevenden en collega’s terecht kunnen.
  • Door de psychosociale risico’s van de werksituatie in kaart te brengen en deze aan te pakken
  • Door na te gaan wat er reeds goed loopt in de organisatie en hier nog meer in te investerenHoe kan Premed jou ondersteunen?
  • Onze Preventieadviseurs Psychosociale Aspecten staan steeds voor je klaar om kwaliteitsvol advies te verlenen op maat van jouw organisatie. Naast begeleiding bij de risicoanalyse psychosociaal welzijn, organiseren we ook tal van workshops en opleidingen om de leidinggevenden en werknemers van jouw organisatie zo veel mogelijk bij te staan. Daarnaast staan onze Preventieadviseurs ergonomie, arbeidsveiligheid en arbeidshygiëne, arbeidsgeneesheren en bedrijfsverpleegkundigen steeds klaar voor al jouw vragen omtrent een gezonde werkomgeving.

Hoe kan Premed jou ondersteunen?

Onze Preventieadviseurs Psychosociale Aspecten staan steeds voor je klaar om kwaliteitsvol advies te verlenen op maat van jouw organisatie. Naast begeleiding bij de risicoanalyse psychosociaal welzijn, organiseren we ook tal van workshops en opleidingen om de leidinggevenden en werknemers van jouw organisatie zo veel mogelijk bij te staan. Daarnaast staan onze Preventieadviseurs ergonomie, arbeidsveiligheid en arbeidshygiëne, arbeidsgeneesheren en bedrijfsverpleegkundigen steeds klaar voor al jouw vragen omtrent een gezonde werkomgeving.