Webinar - ergonomische tips voor telewerken
Je bent hier:

Webinar - ergonomische tips voor telewerken

Laatst gewijzigd op: 29/04/2021

Deel dit artikel:

Gezond telewerken: organiseer voor jouw werknemers een webinar over het ergonomisch inrichten van de telewerkplek.  

 

Telewerk is al meer dan een jaar de norm in de strijd tegen het COVID-19 virus en zal wellicht een blijver zijn. Daarom is het dringend tijd om stil te staan bij de inrichting van de werkplek thuis.

Dit aspect mag u niet uit het oog verliezen. Net zoals op kantoor, leidt een slechte (lees: niet-ergonomische) werkplek thuis tot het ontstaan van lichamelijke klachten, een verminderde productiviteit en verminderde prestaties van de werknemers.

 

Ergonomen, arbeidsartsen en kinesisten merken nu al een force toename van het aantal lichamelijke klachten bij beeldschermwerkers. Deze bevindingen worden bevestigd door recent onderzoek.

 

Thuis is er helaas vaak minder instelbaar meubilair aanwezig dan op kantoor. Hierdoor is het voor de werknemers moeilijker om hun werkplek goed in te stellen en dus een goede houding aan te nemen tijdens beeldschermwerk. Vele werknemers hebben bovendien de neiging om thuis minder te bewegen tijdens het werk. Langdurig zitten zorgt op zijn beurt voor de nodige risico’s: spier- en gewrichtsklachten, overgewicht, verminderd mentaal welbevinden, hart- en vaatziekten, diabetes type II en zelfs bepaalde typen kankers.

 

Met de aangeleerde basisprincipes in onze webinar kunnen je werknemers aan de slag gaan om hun eigen werkplek thuis te optimaliseren. Er wordt samen met de deelnemers ingegaan op de beperkingen en moeilijkheden die naar voren komen bij het instellen van de eigen werkplek thuis.  De deelnemers worden niet enkel geïnformeerd, maar ook gesensibiliseerd over het belang van een goede houding en voldoende beweging.

 

Voor meer informatie over de verschillende opties voor deze webinar kan je contact opnemen met info@premed.be of op 016 308 111

Ook kan je bij ons terecht voor advies over de aankoop van geschikt (telewerk)meubilair, voor het uitwerken van een telewerkbeleid en voor het uitvoeren van een risicoanalyse beeldschermwerk voor de telewerkers.