Je bent hier:

Webinar- Middelengebruik in corona-tijden

Laatst gewijzigd op: 26/03/2021

Deel dit artikel:

Op 28 april 2021, niet toevallig op de internationale dag van veiligheid en gezondheid op het (tele)werk, organiseert Premed een webinar rond ‘corona en middelengebruik’.

Want hoewel de reglementering rond een alcohol- en drugbeleid in organisaties niet gewijzigd is, zien we dat de praktijktoepassing het afgelopen jaar veel moeilijker is geworden. Om het moraal hoog te houden gingen we in lockdown massaal e-peritieven, om de sfeer erin te houden mocht het er tijdens of na een meeting al eens wat losser aan toe gaan, sociale controle is sterk afgenomen door het verplichte thuiswerk voor vele werknemers.

Uit cijfers van de VAD blijkt dat er, onder meer door sluiting van de horeca, heel wat Vlamingen minder alcohol zijn gaan consumeren. Bijna even groot is echter de groep mensen die net méér alcohol ging drinken. Bovendien blijkt er in deze laatste groep een sterke samenhang met hoe mensen zich voelen in deze crisis.

Bovendien groeit de bezorgdheid rond de thuiswerkende collega’s waarvan geweten is dat ze kwetsbaar zijn voor alcohol- of middelengebruik.

Inschrijven kan via https://www.premed.be/opleidingen/webinar-middelengebruik-in-coronatijden/ of via onze opleidingspagina.