Webinars: ergonomische tips voor telewerken
Je bent hier:

Webinars: ergonomische tips voor telewerken

Laatst gewijzigd op: 20/05/2020

Deel dit artikel:

Telewerk zal steeds vaker de norm worden in de strijd tegen het COVID-19 virus én bij het vervolg hiervan. Het is daarom dringend tijd om stil te staan bij de inrichting van de beeldschermwerkplek thuis. Dit aspect mag niet uit het oog verloren worden. Net zoals op kantoor, leidt een slechte werkhouding thuis tot het ontstaan van lichamelijke klachten. Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek verricht naar de langetermijneffecten van structureel telewerken. Wat weten we wel? Thuis is er vaak minder verstelbaar meubilair aanwezig dan op kantoor. Hierdoor is het moeilijker om een goede houding aan te nemen tijdens beeldschermwerk. Wil je weten wat het effect van een slechte werkhouding is voor het lichaam? Denk onder andere maar aan rug-, nek-, schouder- en polsklachten die lang kunnen aanslepen.

Vele werknemers hebben bovendien de neiging om thuis minder te bewegen tijdens het werk. Langdurig zitten zorgt op zijn beurt voor de nodige risico’s: spier- en gewrichtsklachten, overgewicht, verminderd mentaal welbevinden, hart- en vaatziekten, diabetes type II en zelfs bepaalde typen kankers.

Met de aangeleerde basisprincipes in deze webinars kunnen deelnemers aan de slag gaan om hun eigen werkplek thuis te optimaliseren, ook al beschikt men niet over de meest instelbare (bureau)stoel of tafel. Deelnemers worden niet enkel geïnformeerd, maar ook gesensibiliseerd over het belang van een goede houding en voldoende beweging.

Inhoud

 1. Wat zijn de ergonomische risico’s bij telewerken?
 2. Klachten voorkomen:
 • Instellingen telewerkplek
 • Beweging
 • Bewegingstussendoortjes
 1. Key points

Doelgroep

 • Alle werknemers die telewerken.
 • Leidinggevenden of preventieadviseurs die een ergonomiebeleid willen opstellen m.b.t. telewerken.

Opties

 • Een interactieve webinar waarbij er aandacht is voor de individuele werkpost thuis. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen aan de ergonoom tijdens de sessie. Deze sessie duurt ongeveer 2 uur en wordt gegeven aan groepen van 10 personen. Deze optie kost 4 PE (€ 488,16) per sessie. Vanaf de tweede sessie kost dit 2 PE (€ 244,08) per sessie.
 • Een vooraf opgenomen, standaard webinar waarbij bovenstaande thema’s aan bod komen. Er is geen “live” aandacht voor de individuele werkpost thuis en er kunnen geen “live” vragen gesteld worden. Er komen wel herkenbare voorbeelden aan bod in de presentatie. Dit standaard webinar kan dan vrij gebruikt worden in en door de organisatie en kost eenmalig 8 PE (€ 976,32).
 • Een webinar, volledig op maat van de wensen en behoeften van de onderneming. Vraag vrijblijvend een offerte.

Interesse of meer info? Aarzel niet om contact op te nemen.

 • e-mail: Info@premed.be
 • tel.: 016 30 81 11