Werelddag geestelijke gezondheid
Je bent hier:

Werelddag geestelijke gezondheid

Laatst gewijzigd op: 16/10/2018

Deel dit artikel:

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Een alom bekende leuze die perfect aantoont dat welzijn niet alleen om een goede fysieke, maar ook mentale conditie draait!

In hedendaagse snel evoluerende, technologisch getinte maatschappij eisen naast persoonlijke tegenslagen, ook steeds vaker werk gerelateerde events zoals werkdruk, conflict, work-life disbalans,… hun tol op de geestelijke gezondheid. Eén op vier mensen krijgt in zijn/haar leven immers te kampen met mentale problemen!

Tijd om vandaag in het kader van de Werelddag geestelijke gezondheid dit thema extra in de verf te zetten. Ook dit jaar gaat het om een positieve benadering, met de nadruk op ‘veerkracht’. In het kader van ‘samen veerkrachtig’, worden dit jaar de workshops en cursussen omtrent stresshantering, mindfullness en positief denken aangevuld met ‘veertochten’ en allerhande activiteiten om samen te bewegen en de geestelijke gezondheid collectief een zetje te geven!

Samen draagkracht opbouwen om met de uitdagingen van het leven om te gaan, dat is het streefdoel!

Voor meer informatie: www.samenveerkrachtig.be

Aanbod Premed

- Premed kan u ondersteunen bij het ontwikkelen van een preventief beleid rond stress, alcohol en drugs, respect op het werk, verzuim, enz.

Hoe gaan we te werk?

  • We begeleiden werkgroepen en zetten een campagne op rond het thema
  • We geven advies in verband met de wettelijke verplichtingen
  • Medewerkers en leidinggevenden kunnen geïnformeerd of opgeleid worden omtrent het beleid

Daarnaast hebben we een uitgebreid opleidingsaanbod van inspiratie- en sensibilisatiesessies. Onze opleidingen zijn erg praktijkgericht en interactief.

- Meer positieve vibes in je bedrijf

Depressie, burn-out, nek- en rugklachten, hart- en vaatziektes zijn de voornaamste oorzaken dat Belgen 1 jaar of langer out zijn. Een kleine ramp voor de werkgever en een persoonlijk drama voor de werknemer en zijn familie. Het programma Embrace Yourself brengt je opnieuw in contact met je lichaam en geest. Door preventieve technieken aan te leren die je levenskwaliteit verhogen, voel je je sterker en evenwichtiger. Je krijgt treffende inzichten, doorweven met eenvoudige lichaamsoefeningen, die iedereen in gewone kledij kan uitvoeren. In de vergaderzaal van je bedrijf of in open lucht.

Meer info op https://www.premed.be/opleidingen/ of het Premed extranet