Contactmoment voor KMO Preventieadviseurs (niveau 3): Geluid - Wat is lawaai en hoe beheers ik dit?
Je bent hier:

Contactmoment voor KMO Preventieadviseurs (niveau 3): Geluid - Wat is lawaai en hoe beheers ik dit?

Laatst gewijzigd op: 20/04/2021

Deel deze opleiding:

Programma

Lawaaidoofheid en gehoorschade blijft steeds bovenaan staan bij de voorkomende beroepsziekten in België. Naast doofheid zijn er ook tal van effecten door lawaai (denk maar aan oorsuizingen, verminderde concentratie…) die het sociaal leven en het functioneren grondig kunnen verstoren. Daarnaast neemt ook het risico op arbeidsongevallen toe!

Het goede nieuws is, is dat dit volledig valt te voorkomen! Dit contactmoment zal een hulpmiddel bieden voor wie: meer over lawaai wilt weten, wat de wettelijke verplichtingen zijn, en hoe aan risicobeheersing kan worden gedaan. We lichten ook toe waarbij Premed u kan bijstaan in het risicobeheersingsproces.

U kan zich verwachten aan een interactieve presentatie met focus op theorie, maar met veelvuldige sprongen naar de praktijk. Nadien is er uitgebreid ruimte voor discussie of specifieke vragen. Tal van mogelijke maatregelen die men kan of moet nemen ter preventie van lawaai kunnen worden besproken.

Na deelname aan het contactmoment ontvangt u de presentatie als naslagwerk en een aantal praktische handvaten om mee aan de slag te gaan.

Doelgroep

  • Elk bedrijf met een productiefocus (zijnde metaal, hout, plastic, papier etc.) die te maken krijgen met hoge geluidsniveaus.
  • Leidinggevenden, preventieadviseurs of andere medewerkers die mee willen helpen aan het preventiebeleid in hun onderneming.

Inhoud

online opleiding in het voorjaar

opleiding bij Premed - Tiensevest 61/2 - 3010 Leuven in het najaar

Deelname

€ 180

Deze opleiding komt in aanmerking voor terugbetaling via de KMO-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

Data

Sessie 2021
  • donderdag 9 december 2021 13:00 - 16:30 uur

Inschrijven

Maak een keuze uit volgende lessenpaketten *:
Sessie 2021