Contactnamiddag voor KMO Preventieadviseurs (niveau 3) - 2018: Omgaan met crisissituaties en uitwerken van een crisisplan
Je bent hier:

Contactnamiddag voor KMO Preventieadviseurs (niveau 3) - 2018: Omgaan met crisissituaties en uitwerken van een crisisplan

Deel deze opleiding:

Laatst aangepast op 22-01-2018

Programma

Een ernstig arbeidsongeval, het onverwacht overlijden van een collega, confrontatie met geweld of terreur, … een schokkende gebeurtenis op het werk komt onverwacht en heeft een aanzienlijke impact op de organisatie en haar werknemers. Om te voorkomen dat dergelijke gebeurtenissen het welzijn van werknemers op lange termijn gaat schaden en het goed draaien van de organisatie in het gedrang zou brengen, is het van belang om op een goede manier te reageren. Op het moment zelf blijkt het echter vaak niet evident om het hoofd koel te houden. Vooraf een crisisplan ontwikkelen en belangrijke spilfiguren opleiden in wat ze best wel/niet doen in zulke situaties, zet je al een eind op weg. Ook voor werknemers is een preventief crisisplan een dankbare leidraad waarop kan worden teruggevallen wanneer er zich schokkende gebeurtenissen voordoen op het werk.

 

Programma:

  • Hoe reageren mensen op een schokkende gebeurtenis?
  • Waar hebben mensen nood aan?
  • Rol van de verschillende spilfiguren
  • Uitwerken van een preventief crisisplan

 

Na afloop weet je welke (normale) processen iemand doormaakt wanneer hij/zij wordt geconfronteerd met een schokkende gebeurtenis en waar het kan mislopen. Je hebt een leidraad voor een preventief crisisplan, die je zelf verder kan aanvullen op maat van jouw organisatie. Tot slot heb je enkele checklists bij de hand die ervoor zorgen dat je het overzicht blijft bewaren op dergelijke moeilijke en stresserende momenten.

Doelgroep

  • Alle deelnemers van de “basisopleiding preventieadviseur KMO” die Premed de afgelopen jaren heeft georganiseerd.
  • Preventieadviseurs, leden van de hiërarchische lijn die betrokken worden bij de organisatie van het welzijn op het werk.

Inhoud

De opleiding vindt plaats bij Premed - Tiensevest 61/2 - 3010 Leuven.

Deelname

€150
Deze opleiding komt in aanmerking voor terugbetaling via de KMO-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

 

Opmerking

Bij de inschrijving wordt rekening gehouden met de datum van ontvangst bij Premed. Uw inschrijving wordt schriftelijk bevestigd. Betaling gebeurt na ontvangst factuur. Schriftelijke annulatie is mogelijk tot 10 werkdagen vóór aanvang van de cursus waarvoor u zich hebt ingeschreven. Bij een latere annulatie zal de helft van de kostprijs worden aangerekend.

Indien u beschikt over preventie-eenheden, kunnen deze worden gebruikt voor het volgen van deze opleiding.

Data

Opleiding najaar
  • dinsdag 23 oktober 2018 13:30 - 16:30 uur

Inschrijven

Maak een keuze uit volgende lessenpaketten *:
Opleiding najaar