Contactnamiddag voor KMO Preventieadviseurs (niveau 3): Rugsparend werken in industriële omgeving
Je bent hier:

Contactnamiddag voor KMO Preventieadviseurs (niveau 3): Rugsparend werken in industriële omgeving

Laatst gewijzigd op: 22/11/2019

Deel deze opleiding:

Programma

Het doel van deze contactnamiddag is om de deelnemers op een interactieve manier te sensibiliseren, te informeren en te motiveren om, zowel thuis als op het werk, spaarzamer met hun rug (en lichaam) om te gaan.

De deelnemers worden kort geïnformeerd over het functioneren van de rug en over het ontstaan en behandelen van rugklachten. Vervolgens worden de belangrijkste basisprincipes van ergonomisch werken toegelicht zodat de deelnemers inzien waarom sommige houdingen of bewegingen slecht zijn voor de rug. Thema’s zoals duwen en trekken, repetitieve handelingen, reikbewegingen, statisch werk en tillen komen aan bod.

Gewapend met deze kennis worden een aantal standaard tiltechnieken aangeleerd en ingeoefend zodat de deelnemers naar huis gaan met zowel de nodige kennis als ervaringsmomenten inzake ergonomisch werken.

Met de aangeleerde basisprincipes kunnen de deelnemers aan de slag gaan in de eigen organisatie. Men leert om in diverse situaties na te gaan welke tips and tricks kunnen worden toegepast om rugsparend te werken.

Doelgroep

Alle werknemers/leidinggevenden in industriële omgeving (industrie, magazijn, keuken, bouw…) die veel rugbelastend werk uitvoeren.

Inhoud

De opleiding vindt plaats bij Premed - Tiensevest 61/2 - 3010 Leuven.

Deelname

€170
Deze opleiding komt in aanmerking voor terugbetaling via de KMO-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

Opmerking:

Bij de inschrijving wordt rekening gehouden met de datum van ontvangst bij Premed. Uw inschrijving wordt schriftelijk bevestigd.
Betaling gebeurt na ontvangst factuur. Schriftelijke annulatie is mogelijk tot 10 werkdagen vóór aanvang van de cursus waarvoor u zich hebt ingeschreven.
Bij een latere annulatie zal de helft van de kostprijs worden aangerekend.
Indien u beschikt over preventie-eenheden, kunnen deze worden gebruikt voor het volgen van deze opleiding.

Data

Sessie 2020
  • dinsdag 24 maart 2020 13:30 - 16:30 uur

Inschrijven

Maak een keuze uit volgende lessenpaketten *:
Sessie 2020