Hoe stress aanpakken in mijn organisatie en medewerkers bevlogen houden? - 2018
Je bent hier:

Hoe stress aanpakken in mijn organisatie en medewerkers bevlogen houden? - 2018

Laatst gewijzigd op: 22/01/2018

Deel deze opleiding:

Programma

Sinds de laatste wetswijziging betreffende psychosociale risico’s op 1 september 2014, dienen stress en burn-out als volwaardige psychosociale risico’s aangepakt te worden door de werkgever. Stress op het werk is echter nog steeds een taboe en blijft jammer genoeg moeilijk bespreekbaar op de werkvloer, waardoor het risico op burn-out alleen nog maar toeneemt.   Via deze opleiding willen we handvaten aanreiken om stressvolle situaties tijdig te detecteren en bespreekbaar te maken op de werkvloer.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor leidinggevenden, HR-verantwoordelijken of interne preventieadviseurs die ongezonde stress bij medewerkers willen leren detecteren met het oog op het bespreekbaar maken, aanpakken en bijsturen van potentieel ongezonde situaties.

Inhoud

Via deze opleiding willen we handvaten aanreiken om stressvolle situaties tijdig te detecteren, bespreekbaar te maken en aan te pakken op de werkvloer.

Naast een korte toelichting over de bestaande wetgeving omtrent stress en psychosociale risico’s op het werk, wordt uitgebreid stilgestaan bij de symptomen, oorzaken en gevolgen van stress, overspanning en burn-out: “Wat zijn de belangrijkste werkgerelateerde oorzaken van stress en burn-out?, “Welke werknemers lopen een verhoogd risico?”, “Hoe burn-out herkennen en een terugval voorkomen?”. Daarnaast reiken we info aan omtrent wat je binnen jouw team/organisatie structureel kan ondernemen zodat werknemers voldoende veerkrachtig en bevlogen blijven. Tot slot reiken we concrete tips en adviezen aan om gezonde veerkracht te behouden en te versterken bij jouw werknemers.

Vraagstelling, oefeningen en reflectie worden afgewisseld met theoretische uitleg en psycho-educatie.


De opleiding vindt plaats bij Premed - Tiensevest 61/2 - 3010 Leuven.

Deelname

€ 225,00

Deze opleiding komt in aanmerking voor terugbetaling via de KMO-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be).

Didactisch materiaal, een lichte lunch en een vormingsattest zijn in de kostprijs inbegrepen.

Opmerking

Bij de inschrijving wordt rekening gehouden met de datum van ontvangst bij Premed. Uw inschrijving wordt schriftelijk bevestigd. Betaling gebeurt na ontvangst factuur. Schriftelijke annulatie is mogelijk tot 10 werkdagen vóór aanvang van de sessie waarvoor u zich hebt ingeschreven. Bij een latere annulatie zal de helft van de kostprijs worden aangerekend.

Indien u beschikt over preventie-eenheden, kunnen deze worden gebruikt voor het volgen van deze opleiding.

Data

Opleiding najaar
  • dinsdag 11 september 2018 09:00 - 16:30 uur

Inschrijven

Maak een keuze uit volgende lessenpaketten *:
Opleiding najaar