Hoe stress aanpakken in mijn organisatie en medewerkers bevlogen houden?
Je bent hier:

Hoe stress aanpakken in mijn organisatie en medewerkers bevlogen houden?

Laatst gewijzigd op: 20/04/2021

Deel deze opleiding:

Programma

Sinds de laatste wetswijziging betreffende psychosociale risico’s op 1 september 2014, worden stress en burn-out als volwaardige psychosociale risico’s erkend en dient elke werkgever een beleid te voeren rond de preventie ervan. En hoewel elke werkgever, leidinggevende of collega aanvoelt dat het fijner werken is wanneer werknemers zich goed in hun vel voelen op het werk, toch blijft het moeilijk om de juiste maatregelen te nemen om stress te voorkomen. Aangeven dat je het druk hebt en dat je stress ervaart, is niet zo’n probleem, maar aangeven dat het je echt te veel wordt en dat je ondersteuning nodig hebt, blijkt al een pak lastiger. Omdat er nog steeds een taboe rust op het bespreken van stress wanneer het effectief te veel wordt, verhoogt het risico op burn-out. Via deze opleiding willen we handvaten aanreiken om stressvolle situaties tijdig te detecteren en bespreekbaar te maken op de werkvloer om zo te vermijden dat ze uitmonden in verzuim of verloop. Daarnaast schenken we ook aandacht aan acties die genomen kunnen worden om werknemers te stimuleren, ze hun ‘drive’ op het werk te laten terug te vinden en hen bevlogen te houden.

Naast een korte toelichting over de bestaande wetgeving omtrent stress en psychosociale risico’s op het werk, wordt uitgebreid stilgestaan bij de symptomen, oorzaken en gevolgen van stress, overspanning en burn-out: “Wat zijn de belangrijkste werk gerelateerde oorzaken van stress en burn-out?, “Welke werknemers lopen een verhoogd risico?”, “Hoe burn-out herkennen en een terugval voorkomen?”. Daarnaast reiken we informatie aan over wat je binnen jouw team/organisatie structureel kan ondernemen zodat werknemers voldoende veerkrachtig en bevlogen blijven. Tot slot bieden we concrete tips en adviezen om gezonde veerkracht te behouden en te versterken bij jouw werknemers. Vraagstelling, oefeningen en reflectie worden afgewisseld met theoretische kaders en psycho-educatie.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich voornamelijk naar iedereen die zich beleidsmatig bezig houdt met de preventie van psychosociale risico’s op het werk, zoals leidinggevenden, HR-verantwoordelijken of interne preventieadviseurs.

Inhoud

online opleiding in het voorjaar

opleiding bij Premed - Tiensevest 61/2 - 3010 Leuven in het najaar

Deelname

€ 225,00

Deze opleiding komt in aanmerking voor terugbetaling via de KMO-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be).
De lessen, didactisch materiaal, een vormingsattest zijn in de kostprijs inbegrepen.


Opmerking

Bij de inschrijving wordt rekening gehouden met de datum van ontvangst bij Premed. Uw inschrijving wordt schriftelijk bevestigd. Betaling gebeurt na ontvangst factuur. Schriftelijke annulatie is mogelijk tot 10 werkdagen vóór aanvang van de sessie waarvoor u zich hebt ingeschreven. Bij een latere annulatie zal de helft van de kostprijs worden aangerekend.

Indien u beschikt over preventie-eenheden, kunnen deze worden gebruikt voor het volgen van deze opleiding.

Data

Opleiding - 2021
  • maandag 4 oktober 2021 09:00 - 16:30 uur

Inschrijven

Maak een keuze uit volgende lessenpaketten *:
Opleiding - 2021