Webinar: Middelengebruik in corona-tijden
Je bent hier:

Webinar: Middelengebruik in corona-tijden

Laatst gewijzigd op: 20/04/2021

Deel deze opleiding:

Programma

Op 28 april 2021, niet toevallig op de internationale dag van veiligheid en gezondheid op het (tele)werk, organiseert Premed een webinar rond ‘corona en middelengebruik’.

Want hoewel de reglementering rond een alcohol- en drugbeleid in organisaties niet gewijzigd is, zien we dat de praktijktoepassing het afgelopen jaar veel moeilijker is geworden. Om het moraal hoog te houden gingen we in lockdown massaal e-peritieven, om de sfeer erin te houden mocht het er tijdens of na een meeting al eens wat losser aan toe gaan, sociale controle is sterk afgenomen door het verplichte thuiswerk voor vele werknemers.

 

Uit cijfers van de VAD blijkt dat er, onder meer door sluiting van de horeca, heel wat Vlamingen minder alcohol zijn gaan consumeren. Bijna even groot is echter de groep mensen die net méér alcohol ging drinken. Bovendien blijkt er in deze laatste groep een sterke samenhang met hoe mensen zich voelen in deze crisis.

Bovendien groeit de bezorgdheid rond de thuiswerkende collega’s waarvan geweten is dat ze kwetsbaar zijn voor alcohol- of middelengebruik.

Doelgroep

Leidinggevend personeel en iedereen die bekommerd is over de gezondheid van zijn collega’s/ werknemers

Inhoud

Tijdens dit webinar worden de belangrijkste richtlijnen uit CAO 100 herhaald rond hoe een alcohol- en drugbeleid op te zetten. Daarnaast willen we specifiek tijd maken voor de vertaalslag naar de situatie vandaag, gekenmerkt door het vele thuiswerk, de grote onzekerheid en de moeheid rond het Coronavirus. Er wordt tijd gemaakt voor ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers om zo te komen tot praktische tips en tricks over hoe je je alcohol- en drugbeleid ook vandaag werkbaar houdt.

 

Deelname

€ 50

Deze opleiding komt in aanmerking voor terugbetaling via de KMO-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

Data

Sessie 1
  • woensdag 28 april 2021 11:00 - 12:30 uur

Inschrijven

Maak een keuze uit volgende lessenpaketten *:
Sessie 1