Opleiding details

Duur:
1,5 uur
* Hoe kunnen trillingen de gezondheid schaden?
* Vanaf wanneer worden trillingen gevaarlijk?
* Welke soorten trillingen bestaan er en waar om is dit belangrijk?
* Wat vertelt de wetgeving over trillingen?
* Hoe kan ik het risico inschatten en beoordelen?
* Kan ik trillingen meten?
* Wat kan ik doen aan te hoge blootstelling vaan trillingen?
* Wat zijn aandachtpunten en fouten bij veelvoorkomende preventiemaatregelen rond trillingen?

Elk jaar krijgt het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico?s veel aangiften en aanvragen binnen voor ziekten i.v.m. mechanische trillingen. In 2017 zorgde dit een zo een 60 miljoen euro in verzekeringsuitgaven.
Deze opleiding zal een hulpmiddel bieden voor wie: meer over trillingen wilt weten, wil weten hoe aan de risicoanalyse te beginnen, welke soorten trillingen er bestaan, wanneer & wie metingen kan uitvoeren, en hoe aan risicobeheersing kan worden gedaan.
U kan zich verwachten aan een interactieve presentatie met focus op theorie, maar met veelvuldige sprongen naar de praktijk & ruimte ter discussie of specifieke vragen. Zo zullen de gezondheidsaspecten worden besproken, maar ook tal van mogelijke maatregelen die men kan of moet nemen ter preventie van trillingen.
Na deelname aan de opleiding ontvangt u de presentatie als naslagwerk en enkele praktische tools om op de werkvloer mee aan de slag te gaan.

Doelgroep

* Elk bedrijf dat werkt met mechanische werktuigen (bikhamers, bosmaaiers, moerenaanzetters, slijpmachines etc.) en/of met zware voertuigen (kiepwagens, tractors, graafmachines, heftruks, reachtrucks etc.).
* Dus ondernemingen in o.m. volgende sectoren: wegenbouw, tuinaanleg- en onderhoud, bouw/renovatie/onderhoud/fabricage, transport, magazijn/logistiek, en landbouw.
* Leidinggevenden, preventieadviseurs of andere medewerkers die mee willen helpen aan het preventiebeleid in hun onderneming

Contacteer ons bij vragen of interesse

* Verplicht veld