Voor een overzicht van alle nieuwsbrieven klik hier

29.05.2024

Werkbaarheidscheque

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.
Meer lezen
07.05.2024
Arbeidshygiëne
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Verluchting en ventilatie

Nieuwe regels voor luchtzuiveringssystemen

Vanaf 18 mei 2024 dienen luchtzuiveringssystemen erkend te worden als doeltreffend en onschadelijk door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Zo wil men het risico op virale infecties die we via de lucht inademen, beperken.
Meer lezen
29.04.2024
Arbeidsveiligheid

Nieuwe medewerkers hebben meeste arbeidsongevallen

Naar aanleiding van de wereldveiligheidsdag gisteren voerde verzekeraar AXA Belgium een studie uit waaruit blijkt dat voornamelijk nieuwe werkkrachten slachtoffer worden van ongevallen op het werk.
Een goede opleiding bij de start van een nieuwe medewerker, ongeacht zijn/haar leeftijd, is dus cruciaal!
Meer lezen
25.04.2024

Collega in de kijker - Kaat Colson

Als studente Arbeids- en Organisatiepsychologie is Kaat Colson erg geïnteresseerd in het bevorderen van welzijn op de werkvloer. Daarom besloot ze om gedurende 120 dagen ondergedompeld te worden in de wereld van een preventieadviseur voor psychosociale aspecten.
Meer lezen
29.03.2024
Gezondheid & welzijn
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Beroepsziekten & arbeidsongeschiktheid

Nieuwe regelgeving Medische overmacht: Outplacement wordt Terug-naar-werk-Fonds

Wanneer een werkgever zich beroept op medische overmacht bij het ontbinden van een arbeidsovereenkomst, is hij verplicht de arbeidsongeschikte werknemer te ondersteunen in het vinden van een nieuwe job.
Waar dat tot nu toe de vorm aannam van een Outplacement-aanbod, zal dit vanaf 1 april gedaan worden aan de hand van een storting aan het Terug-naar-werk Fonds.
Meer lezen
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen
20.03.2024
Gezondheid & welzijn
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Gezond leven & vitaliteit

Bescherm jezelf: laat je vaccineren tegen tetanus!

Met de komst van het goede weer en het vooruitzicht op buitenactiviteiten, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan preventieve maatregelen tegen tetanus, vooral voor mensen die van plan zijn om in de tuin te werken.
Meer lezen
13.03.2024
Arbeidsveiligheid
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Arbeidsongevallen

Wat doen bij arbeidsongeval

Voorkomen van arbeidsongevallen is natuurlijk altijd de beste optie. Maar wanneer er zich dan toch één voordoet, is het aangewezen op de hoogte te zijn van de wettelijke verplichtingen.
Meer lezen