Voor een overzicht van alle nieuwsbrieven klik hier

07.12.2023

Nieuwe Wetgeving: Bescherming van Werknemers tegen Hormoonontregelende Stoffen

In een voortdurende inzet voor de gezondheid en het welzijn van werknemers heeft de overheid recentelijk baanbrekende wetgeving ingevoerd met als doel de bescherming van werknemers tegen agentia met hormoonontregelende eigenschappen. Net zoals kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische stoffen, zijn hormoonontregelaars zeer zorgwekkende stoffen. Deze nieuwe maatregelen markeren een cruciale stap in het waarborgen van een veilige werkomgeving en het verminderen van de potentiële gezondheidsrisico's die gepaard gaan met blootstelling aan deze stoffen.
Meer lezen
27.11.2023

Aanstelling van een interne vertrouwenspersoon verplicht in ondernemingen met 50 of meer werknemers

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het dus officieel. In het Belgisch staatsblad van 23/11/2023 verscheen deze wijziging (Hoofdstuk 5 wijzigt artikel 32sexies van de Welzijnswet van 4 augustus 1996).
Voortaan is er een verplichte aanstelling van een vertrouwenspersoon voor werkgevers die 50 of meer werknemers tewerkstellen. Bovendien moet in deze ondernemingen minstens één vertrouwenspersoon deel uitmaken van het personeel.
Meer lezen
26.10.2023
Ergonomie
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Beeldschermwerk

Acht tips om lang stilzitten tegen te gaan op de werkplek

Voeren uw medewerkers ook voornamelijk beeldschermwerk uit waarbij ze lang stilzitten overdag? Dit gedrag, ook wel sedentair gedrag genoemd, is in de moderne samenleving alomtegenwoordig. Deze levensstijl wordt steeds meer erkend als een serieuze bedreiging voor de gezondheid. En dit zowel op de werkvloer als daarbuiten.
Meer lezen
17.10.2023
Gezondheid & welzijn

Hoe gaat het met het preventieve gezondheidsbeleid in jouw onderneming?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt alle Nederlandstalige ondernemingen in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling. In ruil voor 10 minuten van je tijd, maak je kans om een Sportproefsessie voor je onderneming of een pakket nudgingmaterialen rond gezonde voeding te winnen.
Meer lezen
16.10.2023

Collega in de kijker - Eva Loeckx

Bijna 25 jaar al is Eva Loeckx een rots in de branding bij Premed, waar ze momenteel de functies van bedrijfsverpleegkundige en preventieadviseur niveau 2 combineert. Een ancien in het vak dus, met een schat aan ervaring & expertise op het vlak van onder meer medisch toezicht, arbeidsveiligheid, EHBO en ergonomie.
Meer lezen
09.10.2023
Ergonomie
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Ergonomische werkplekken

Sta op 10 oktober om 10 uur 10 minuten recht!

Morgen 10 oktober met z’n allen tien minuten rechtstaan om 10 uur, dat is de oproep die de ergonomievereniging VerV en het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceren. Meer rechtstaan tijdens het werken, doen uw medewerkers mee?!
Meer lezen
03.10.2023
Gezondheid & welzijn
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Werken met beperkingen

Pracht van een werkkracht

De ideale versterking is misschien wel een werknemer met een arbeidsbeperking. En dat wil de campagne Pracht van een werkkracht van het Departement Werk en Sociale Economie bewijzen. Dankzij de premies van individueel maatwerk krijgen werkgevers financiële ondersteuning bij de aanwerving en tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking. Ook zelfstandigen met een arbeidsbeperking kunnen rekenen op ondersteuning.
Meer lezen
27.09.2023

Gratis posteractie

Bij Premed willen we niet alleen het welzijn op het werk bevorderen via onze preventieadviseurs, daarnaast beschikken we ook over heel wat nuttige info rond gezondheid en veiligheid op de werkvloer
Meer lezen