2

Maak kennis met de warme Premed-familie. 

Adviseren over gezondheid en welzijn, dat doen we niet alleen. Premed bestaat uit een multidisciplinair team van specialisten dat u proactief en persoonlijk ondersteunt met de nodige aandacht voor uw werkomgeving en bedrijfsactiviteiten. Advies nodig? We zijn slechts een telefoontje verwijderd.

Leer ons team kennen

Welke risico’s zijn er?

Arbeidshygiëne is meer dan alleen de handen wassen. Onder deze term verstaan we alle omgevingsrisico’s die de gezondheid van uw werknemers kunnen schaden.

Dit kunnen zeer duidelijke risico’s zijn, zoals werken met schadelijke chemische stoffen of micro-organismen in een labo. Maar evengoed zijn de aanwezige risico’s onopvallend, zoals bij schimmelvorming of asbest. Ook minder extreme factoren zoals temperatuurwisselingen, geluidsoverlast en fel licht kunnen het reilen en zeilen in uw bedrijf verstoren. Wij analyseren en adviseren welke veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden.

Premed spoort ze op met een risicoanalyse

Weten of de blootstelling aan bepaalde risico’s schadelijk is, doet u met een risicoanalyse van Premed. Naast een volledige analyse van uw arbeidsomgeving meten we hierbij de chemische, fysische en biologische agentia, en evalueren we de blootstelling. Aan de hand van de resultaten adviseren we u een gepast preventiebeleid dat we bovendien helpen uitwerken. De risico’s verder minimaliseren doet u met onze professionele opleidingen rond deze thema’s, of met onze handige preventietools.

Hoe kan Premed u helpen?  

  • We inventariseren en evalueren de omgevingsrisico’s tijdens de wettelijke verplichte risicoanalyse of bij een bijkomende meting.
  • We meten fysische, chemische en biologische agentia op uw werkvloer en schenken ook aandacht aan de verluchting en ventilatie in uw bedrijf. 
  • We adviseren over de aankoop en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • We bezorgen op vraag persoonlijk preventieadvies waarmee u direct aan de slag kan.

Voor verdere toelichting bestelt u gratis onze brochure of komt u langs op gesprek.

Downloads

Werken met silica - informatie voor de werknemer

Bestand

Werken met silica - informatie voor de werkgever

Bestand

Asbest inventaris en beheersprogramma

Bestand

Gezondheidsrisico's van houtstof

Bestand

Inventaris chemische agentia - TOOL

Bestand

VIK chemische agentia blanco - TOOL

Bestand

VIK chemische agentia blanco - TOOL

Bestand

Warmte en instelling van de airco

Bestand

Biologische agentia kinderkribben

Bestand

Prikongevallen in de medische sector

Bestand

Register van eerste hulpverlening - TOOL

Bestand

20 tips voor hygiëne in de voedingsnijverheid

Bestand

Gerelateerd nieuws

co2 meter
27.02.2024

Gebruikt u CO2-meters?

Op woensdag 21 februari 2024 heeft de Belgische overheid regels gepubliceerd voor het verkopen van draagbare CO2-meters, die de binnenluchtkwaliteit meten.
Meer lezen