Interessante informatie

Premed aanbod

Placeholder image 1

Dit is een card

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Placeholder image 3

Dit is nog een card met een langere titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Bemiddelaar

Premed opent de dialoog en start de re-integratie  Een doeltreffend re-integratieplan uitwerken, dat doet u als werkgever en werknemer samen. Premed zorgt voor de opstart van het traject, opent de dialoog en is het aanspreekpunt voor al uw vragen.

Expert

Premed zorgt voor een onafhankelijk medisch rapport  Een goede preventieadviseur-arts is onmisbaar voor een effectief re-integratietraject. De arbeidsarts van Premed kan een beroep doen op de brede expertise van ons team en voert een onafhankelijk medisch onderzoek uit.

Gids

Premed begeleidt werknemer en werkgever in het traject Een re-integratietraject doorlopen kan juridisch best technisch en verwarrend zijn voor zowel de werkgever als de werknemer. Premed helpt u het overzicht te bewaren en ondersteunt u bij iedere stap in het re-integratieproces.
gezondheidsproblemen

Spoor gezondheidsproblemen tijdig op met een medisch onderzoek van Premed.

Moeten uw werknemers medisch in orde zijn om hun eigen veiligheid en die van anderen te garanderen? Of keert uw werknemer terug van een langdurige uitval? Dan is een medisch onderzoek wettelijk verplicht. Onze arbeidsarts bezoekt uw werkomgeving, analyseert de risico’s en onderzoekt uw werknemer. 

Lees meer

 

Wat is een re-integratietraject?

Na een langdurig ziekteverlof terugkeren naar de werkvloer is vaak geen evidentie. De redenen voor de afwezigheid kunnen heel verschillend en ook heel persoonlijk zijn. Een re-integratie moet dus met de nodige deskundigheid worden aangepakt. Premed helpt bij de opstart van het re-integratietraject waarbij de werkgever en de werknemer samen naar haalbare manieren zoeken om dit te realiseren. Premed adviseert rond het wettelijk kader, voert een onafhankelijk medisch onderzoek uit van uw arbeidsongeschikte werknemer en begeleidt u bij het opstellen van een re-integratieplan. 

Hoe ziet een re-integratietraject eruit? 

Een re-integratietraject bestaat uit verschillende fasen. In de eerste fase bezorgt Premed de nodige documentatie voor de opstart. Zodra we uw gegevens hebben, wordt een afspraak gemaakt voor het medisch onderzoek. Onze arbeidsarts onderzoekt de arbeidsongeschikte werknemer rekening houdend met uw specifieke werkomgeving en -omstandigheden. Dankzij de brede expertise van Premed kan onze arbeidsarts de hulp inschakelen van andere preventieadviseurs (psychologen, ergonomen, enz.) voor een nog grondiger onderzoek. Het besluit van de arbeidsarts kan u raadplegen in een overzichtelijk formulier. Op die manier heeft u als werkgever alle informatie om een re-integratieplan op te stellen dat besproken wordt met de betrokken werknemer.

Hoe kan Premed u helpen?  

  • We bezorgen u de vereiste documentatie voor de opstart.
  • We zijn uw aanspreekpunt doorheen het traject en begeleiden u bij iedere stap. 
  • We helpen bij de uitwerking van een gedetailleerd re-integratiebeleid.
  • Voor de werkhervatting voert de arbeidsarts van Premed correct en grondig een medisch onderzoek uit. We bezorgen een gezondheidsbeoordeling en formuleren op basis daarvan een advies voor de tewerkstelling.
  • Als klant raadpleegt u in een oogwenk uw gezondheidsbeoordeling via het Premed platform. Ook vindt u er heel wat brochures terug om de gezondheid van uw werknemers te verbeteren.

Voor verdere toelichting bestelt u gratis onze brochure of komt u langs voor een gesprek.

2

Maak kennis met de warme Premed-familie. 

Adviseren in preventie, dat doen we niet alleen. Premed bestaat uit een multidisciplinair team van specialisten dat u proactief en persoonlijk ondersteunt met de nodige aandacht voor uw werkomgeving en bedrijfsactiviteiten. Advies nodig? We zijn slechts een telefoontje verwijderd.

Leer ons team kennen

 

premed

Uw werknemers sensibiliseren en beroepsrisico’s voorkomen? Premed helpt u op weg. 

We luisteren naar uw persoonlijke noden en stippelen een sensibiliseringscampagne op maat uit. Van workshops tot opleidingen, van webinars tot brochures, we zoeken naar de meest effectieve methode om de problematiek te belichten bij uw werknemers.

Lees meer