Zorgen dat uw werknemers alles uit hun job halen? Dat kan alleen als ze zich gezond en gestimuleerd voelen op de werkvloer. Een gezonde weknemer is tevreden, werkt beter en draagt bij tot een goede bedrijfssfeer. Ontdek samen met Premed hoe u kan inzetten op een actief welzijnsbeleid.
Door aandacht te schenken aan de gezondheid en het mentaal welzijn van uw werknemers, creëert u een positieve werkomgeving. Maar welke psychosociale risico’s zijn er en hoe treedt u gepast op? Premed helpt u graag op weg om uw risico’s in kaart te brengen en uw ziekteverzuimcijfers onder controle te houden.
Medewerkers kunnen op de werkvloer in contact komen met bepaalde risico’s, zoals schadelijke chemische stoffen, micro-organismen en stralingen. Maar ook minder opvallende factoren zoals trillingen, licht en geluid kunnen impact hebben op de gezondheid. Premed spoort ze op met een risicoanalyse of een meting en helpt je doeltreffende preventiemaatregelen te nemen.
Als werkgever bent u verplicht om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen. Dit doet u met concrete preventiemaatregelen en -middelen. Arbeidsveiligheid op de werkvloer, daarrond bestaat ook een uitgebreid wettelijk kader. Premed komt graag langs om uw arbeidsveiligheid te analyseren en optimaliseren. Wij geven steeds advies op maat.
Het lichaam van uw werknemer is kostbaar. Voorkom fysieke klachten met een ergonomische inrichting van uw werkomgeving. Door de opkomst van het telewerken, gaat er ook speciale aandacht naar de thuiswerkplek. Met enkele gerichte aanpassingen verzekert u hun gezondheid en laat u hen optimaal presteren. Premed adviseert hoe u ergonomisch kan werken.