Is een preventieadviseur verplicht?

Als bedrijf bent u verplicht om een interne preventiedienst op te richten die zorgt voor een beleid rond preventie en veiligheid, maar dat is geen vanzelfsprekende taak. Vaak combineert de interne preventieadviseur meerdere functies tegelijk en heeft hij of zij niet de expertise om alle risico’s en preventiemaatregelen binnen uw bedrijf in kaart te brengen. Daarom kan u een beroep doen op een externe preventieadviseur, zoals Premed. Wij hebben de nodige ervaring en kennen het wettelijk kader dat wij vertalen naar concrete acties op de werkvloer. Met Premed haalt u de nodige deskundigheid in huis en bent u wettelijk in orde. Twee vliegen in een klap!

Wat is een globaal preventieplan? 

Heeft een risicoanalyse de gevaren in uw werkomgeving in kaart gebracht? Dan kijken we samen hoe we die kunnen beperken of uitschakelen. Met een globaal preventieplan heeft u een overzicht van de aanwezige risico’s op de werkvloer en de concrete preventiemaatregelen die u als bedrijf hiertegen kan nemen. Een preventieplan is geldig voor de komende vijf jaar en wordt jaarlijks herzien. De experten van Premed houden steeds rekening met uw bedrijfsactiviteiten, -procedures en -grootte voor een doeltreffend plan op maat.

Hoe kan Premed u helpen?  

  • We adviseren u telefonisch of schriftelijk om fysieke en psychosociale schade te voorkomen: van nekklachten tot pesterijen. Premed heeft de knowhow om uw werkomgeving gezond en stimulerend te houden.
  • We zorgen op uw vraag voor een uitgewerkt preventieplan. We bezoeken uw werkomgeving, beschouwen de vastgestelde gevaren en stellen een gepersonaliseerd plan op.
  • Tijdens periodieke bedrijfsbezoeken evalueren we de aanwezige risico’s en formuleren we passende preventiemaatregelen.
  • U proeft van ons advies met de gratis tips & tricks op onze nieuwspagina, via onze nieuwsbrieven en boeiende webinars.
  • Wij voorzien de nodige opleidingen voor preventieadviseurs.

Werknemer

Informeren: hoe kunnen wij u team ondersteunen? 

Ons preventieadvies is praktisch en persoonlijk, waarbij uw medewerkers centraal staan. Als klant krijgt u ook toegang tot het Premed platform waar u meer dan 100 brochures en infofiches kan downloaden.

Werkruimte

Optimaliseren: hoe veilig is uw werkomgeving?

Als externe preventieadviseur komt Premed langs om uw werkposten te bekijken, adviseren, optimaliseren en evalueren. Uiteraard in overleg met uw management en uw interne preventieadviseur. We doen het samen!

Wetgeving

Adviseren: welke wetgeving is van toepassing?

Een preventieadviseur niveau 1, 2 of 3? Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de aard van uw activiteiten gelden er andere wetten en regels. Laat u adviseren door Premed en bekijk ook de opleidingen voor preventieadviseurs.

premed

Maak kennis met de warme Premed-familie. 

Adviseren in preventie, dat doen we niet alleen. Premed bestaat uit een multidisciplinair team van specialisten dat u proactief en persoonlijk ondersteunt met de nodige aandacht voor uw werkomgeving en bedrijfsactiviteiten. Advies nodig? We zijn slechts een telefoontje verwijderd.

Leer ons team kennen

 

Nood aan preventieadvies? Contacteer ons voor meer informatie!