16.10.2023
Eva Loeckx - bedrijfsverpleegkundige & preventieadviseur

Waar ligt jouw expertise binnen de welzijnsdomeinen waarin Premed actief is?

Laat ons zeggen dat ik na al die jaren best goed op de hoogte ben van de welzijnswet. Dat maakt dat ik heel gericht advies kan geven aan bedrijven, in eerste instantie rond arbeidsveiligheid. Maar ook ergonomie interesseert me heel erg, vooral dan beeldschermwerk omdat je werknemers met een paar concrete tips al veel vooruit kan helpen. Dat is ook de reden waarom ik rond dit welzijnsdomein een tiendaagse cursus heb gevolgd.

Verder ben ik jarenlang EHBO-coördinator geweest en heb ik in die hoedanigheid EHBO-cursussen gegeven. Van opleiding ben ik trouwens verpleegkundige, vandaar dat ik regelmatig ingeschakeld wordt voor medische onderzoeken.

Welke taken vervul je in jouw functie en hoe ziet een typische werkdag eruit?

Ik ben sinds dit jaar als bedrijfsverpleegkundige verantwoordelijk voor het bedrijf Citribel waar ik nagenoeg halftijds aan de slag ben. Naast de medische onderzoeken zelf leid ik ook de planning ervan in goede banen. Maar even goed behoren administratieve zaken zoals de organisatie van de veiligheidsbrillen, gehoorbescherming, EHBO-verzorgingen, etc. tot mijn takenpakket. Zaken die je niet doet als je een bedrijfsbezoek afwerkt.

Verder neem ik de bedrijfsbezoeken bij onze C- en D-bedrijven deels voor mijn rekening en ben ik eerste contactpersoon bij Premed voor oa de afdeling risicobeheersing. Dit alles aangevuld met allerlei zaken die mijn job zo gevarieerd maken, zoals de organisatie van de griepcampagne, projecten uitwerken en het beantwoorden van vragen van werknemers. Ook voor het helpen organiseren van het personeelsfeest of een andere activiteit buiten de werkuren ben ik altijd wel te vinden.

Wanneer is een werkdag voor jou een geslaagde dag?

Dat kan op vele manieren. Als ik gericht advies heb gegeven waar een werkgever of werknemer iets mee gedaan heeft bijvoorbeeld. Als ik een lach op hun gezicht heb verkregen. Of als ik veel vaccins heb kunnen zetten of bloedafnames kunnen doen. En meer in het algemeen, als ik het gevoel heb dat ik echt aan het samenwerken ben met bedrijven rond welzijn.

Waarom is gezondheid & veiligheid op het werk zo belangrijk voor jou?

Ik help gewoon heel graag mensen en vooral het preventieve aspect vind ik daarbij belangrijk. Ze zeggen niet voor niets dat voorkomen beter is dan genezen. Dat probeer ik ook iedere dag in de praktijk om te zetten door adviezen te formuleren.

Wat vind je het leukste aan werken bij Premed?

Het feit dat je elke dag een verschil kan maken op de werkvloer. En in mijn geval, de variatie die ik in mijn werk terugvind. De afwisseling van medische onderzoeken met bedrijfsbezoeken en administratief werk maakt dat ik na al die jaren nog altijd op en top gemotiveerd ben. Ik vind het ook verrijkend om als bedrijfsverpleegkundige voor een iets groter bedrijf te kunnen werken. Op die manier kan je je nog beter inwerken en samen met werknemers en leidinggevenden effectief een verschil maken.

Wat zou je graag nog willen verwezenlijken op werkvlak?

Op dit moment focus ik mij vooral op mijn werk als bedrijfsverpleegkundige bij Citribel. Mijn voorganger daar heeft die functie gedurende meer dan 40 jaar met verve vervuld. Zoveel jaar zal in mijn geval niet lukken, maar ik doe er alles aan om een waardige opvolger te zijn.

Waar beleef je plezier aan naast het werk?

De simpele dingen zoals een goede film, afspreken met vrienden of een partijtje badminton. Met speciale vermelding voor mijn kat Wally en mijn moeder, met wie ik op mijn vrije vrijdag vaak uitstapjes maak over heel het land. Reizen is misschien wel mijn grootste passie, dichtbij én veraf.

Kaat Colson - Stagaire Preventieadviseur Psychosociale aspecten
25.04.2024

Collega in de kijker - Kaat Colson

Als studente Arbeids- en Organisatiepsychologie is Kaat Colson erg geïnteresseerd in het bevorderen van welzijn op de werkvloer. Daarom besloot ze om gedurende 120 dagen ondergedompeld te worden in de...
Meer lezen
Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen