21.09.2022
vaccinatie Covid

Met de herfst- en windermaanden in aantocht dreigt een heropflakkering van het coronavirus. Daarom startte de Vlaamse overheid in augustus een herfstvaccinatiecampagne om volwassenen in Vlaanderen te beschermen met een boosterprik. Waarom dat ook voor u en uw werknemers interessant is, licht preventieadviseur Premed graag toe.

Uw werknemers zijn intussen drie of vier keer gevaccineerd, of hebben mogelijks al corona gehad. Toch blijven ze daarmee niet buiten schot bij een heropflakkering van het virus. Studies tonen aan dat de bescherming tegen infectie en milde ziekte, en in mindere mate zware ziekte, afneemt in de maanden volgend op een vaccinatie of het doormaken van COVID-19. Bovendien geeft de nieuwe herfstbooster een bredere bescherming dan alle voorgaanden vaccins, door zowel te weren tegen het oorspronkelijke virus als tegen de omikronvariant.

 

Door uw medewerkers te vaccineren, vermindert u het risico op uitval en verzekert u een gezonde werking van uw onderneming. Bovendien helpt u zo de verwachte coronapiek in de samenleving af te vlakken en de zorgsector te ontlasten. Zet daarom samen met Premed in op het vaccineren van uw medewerkers en houd uw bedrijf in het najaar coronaproof met een boosterprik. Meer informatie over de herfstvaccinatiecampagne vindt u op de website van de overheid.

Moet er een bepaalde tijd tussen de coronavaccinatie en de griepprik zitten?

Nee, dat is niet nodig. U mag beide vaccinaties bijvoorbeeld tegelijkertijd of kort na elkaar krijgen.

Is deze vaccinatie verplicht? Kan het gecombineerd worden met een griepprik? Kan ik een Premed arbeidsarts inschakelen voor de boosterprik van mijn medewerkers?

Veel vragen die wij graag voor u beantwoorden.

Kaat Colson - Stagaire Preventieadviseur Psychosociale aspecten
25.04.2024

Collega in de kijker - Kaat Colson

Als studente Arbeids- en Organisatiepsychologie is Kaat Colson erg geïnteresseerd in het bevorderen van welzijn op de werkvloer. Daarom besloot ze om gedurende 120 dagen ondergedompeld te worden in de...
Meer lezen
Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen