08.02.2024
Collega in de kijker - Sara Vanlangendonck

Sara Vanlangendonck is ondertussen een jaar en half aan de slag bij Premed als preventieadviseur ergonomie in opleiding. Ze is afkomstig uit Tervuren en heeft zowel een master in milieu- en preventiemanagement als een bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen op zak.

Wat houdt je job als preventieadviseur juist in?

Als preventieadviseurs voeren we risicoanalyses uit, maar bieden we ook advies aan en geven we opleidingen. Ik koos ervoor om me te specialiseren in ergonomie. Een super veelzijdig onderwerp, gaande van het uitvoeren van ergonomische risicoanalyse in een industriële setting, tot je beeldschermwerkpost correct instellen en het kantoor juist inrichten. En aangezien ik zelf nog in opleiding ben, blijven we ook continu bijleren! Eén dag per week komen we in groep samen. In deze opleiding wisselen we nieuwe kennis vergaren af met de toepassing in de praktijk.

Hoe ziet een typische werkdag er dan uit?

Een typische werkdag is moeilijk te omschrijven. De ene dag ben ik op verplaatsing bij de klant voor een opleiding of consult. De andere dag doe ik meer administratieve taken zoals offertes opmaken. Bovendien help ik ook ernstige arbeidsongevallen te onderzoeken. Hiervoor moet ik vaak verslagen opstellen. Super interessant!

Waarom koos je ervoor om bij Premed aan de slag te gaan?

Zoals ik net vertelde: elke dag is anders. Die afwisseling, samen met de flexibiliteit die dit met zich meebrengt, vind ik enorm tof. Verder werk ik ook heel graag met mensen. Hen concreet kunnen helpen, geeft me veel voldoening. En er hangt sowieso een zeer aangename werksfeer bij Premed! 

Waarom is gezondheid & veiligheid op het werk zo belangrijk voor jou?

Een gezonde levensstijl vind ik essentieel. En dit is natuurlijk alleen mogelijk als dit in alle aspecten van je leven wordt geïmplementeerd. Dus ook op het werk, waar we een groot deel van onze tijd spenderen. Iedereen heeft recht op een veilige en gezonde werkomgeving. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. 

En als laatste vraag, wat doe je graag buiten de werkuren?

Ik spreek graag af met mijn familie en vrienden. Maar ook de activiteiten die we na de werkuren met Premed doen vind ik top! Gaan karten, een bezoekje aan Snow World in Landgraaf of naar de kerstmarkt, …
Daarnaast reis ik ook graag. Tijdens mijn studies ben ik op meerdere buitenlandse studies en stages geweest. Zo ging ik naar Leicester (VK), Philadelphia (VS), en Rwanda.