21.06.2023
ontvangst charter

Premed heeft in 2022 voor het eerst deelgenomen aan het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) en is daarvoor beloond met het duurzaamheidscertificaat. Op 13 juni jongstleden mocht onze algemeen directeur Luc Hons de onderscheiding in ontvangst nemen samen met andere laureaten uit de regio Vlaams-Brabant.

VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen, verleent het duurzaamheidscharter aan bedrijven die actief bezig zijn met het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze bedrijven dienen bij te dragen aan het verwezenlijken van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. In 2022 heeft VOKA maar liefst 330 ondernemingen bijgestaan in hun streven naar meer duurzaamheid.

Door deel te nemen aan dit charter wenst Premed vooruitgang te boeken op economisch, sociologisch en ecologisch vlak. De duurzaamheidsdoelstellingen zijn het kompas voor een toekomstgericht en duurzaam bedrijfsbeleid. Het charter biedt de nodige uitdaging én structuur om hieraan te werken.

In 2022 heeft Premed zich ingezet om 12 duurzame acties uit te werken en te voltooien. Deze waren allemaal gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Voor 2023 heeft Premed opnieuw duurzame initiatieven ontwikkeld en zich geëngageerd om met zijn expertise op het gebied van welzijn op het werk alle klanten te ondersteunen. Dit evenwel met speciale aandacht voor zij die op hun beurt streven naar het bereiken van hun duurzame ontwikkelingsdoelen.