07.02.2023
megafoon

Klokkenluidersrichtlijn in een notendop

Wanneer iemand mistoestanden in zijn (voormalige) organisatie aan het licht brengt, dan spreken we van een klokkenluider. Volgens een nieuwe wetgeving dient elke werkgever vanaf 50 werknemers hiervoor een meldingskanaal op te richten.

De beheerder van dit meldingskanaal is een onpartijdige persoon of dienst die bevoegd is om de meldingen op te volgen, de communicatie met de melder te onderhouden, hem feedback te verstrekken en indien van toepassing meldingen te ontvangen. De meldingsbeheerder kan ofwel iemand intern zijn of een extern persoon of externe organisatie.

Over welke materie gaat het?

Deze wetgeving gaat over inbreuken met betrekking tot het algemeen belang, zoals fraude, product- of voedselveiligheid, milieubescherming, volksgezondheid, consumentenbescherming, dierenwelzijn, enz. Individuele problematieken, zoals grensoverschrijdend gedrag op het werk, behoren niet tot de domein van deze wetgeving.

Kan een intern preventieadviseur of vertrouwenspersoon worden aangesteld als meldingsbeheerder?

Wettelijk gezien is dit mogelijk, maar wij adviseren om deze rollen niet te combineren. De rol van meldingsbeheerder zou in conflict kunnen komen met de neutraliteit en onafhankelijkheid of het beroepsgeheim van de intern preventieadviseur of vertrouwenspersoon. De meldingsbeheerder is immers verplicht om in bepaalde situaties actie te ondernemen, terwijl  een vertrouwenspersoon enkel actie mag ondernemen na bespreking en mits toestemming van de verzoeker.

Wel adviseren wij aan alle intern preventieadviseurs en vertrouwenspersonen om contact op te nemen met de meldingsbeheerder die voor de organisatie is aangesteld. Door in onderlinge dialoog elkaars opdracht en rol te verduidelijken, kan er worden gekomen tot een correcte en efficiënte opvolging van meldingen, waarbij naar elkaar wordt doorverwezen wanneer nodig.

Wij geloven dat op deze manier de best mogelijke ondersteuning kan worden geboden, ten voordele van zowel melder als organisatie.

Meer informatie?

Meer informatie over de regelgeving zelf kan u vinden op onze website: De klokkenluidersregeling: een overzicht

Met vragen hierover kan u steeds terecht bij onze preventieadviseurs psychosociaal welzijn op het werk: psychosociale@premed.be

Kaat Colson - Stagaire Preventieadviseur Psychosociale aspecten
25.04.2024

Collega in de kijker - Kaat Colson

Als studente Arbeids- en Organisatiepsychologie is Kaat Colson erg geïnteresseerd in het bevorderen van welzijn op de werkvloer. Daarom besloot ze om gedurende 120 dagen ondergedompeld te worden in de...
Meer lezen
Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen