27.06.2024
man warmte

De hoge temperaturen zijn al enkele dagen in het land, in zoverre dat er sprake is van een officiële hittegolf. Leuk weer om in te zonnebaden, maar werken bij dergelijke temperaturen voelt een pak minder aangenaam aan. Het kan zelfs leiden tot hittestress, waarbij u last krijgt van fysieke problemen zoals o.a. huiduitslag, vermoeidheid, spierkramp, duizeligheid en uitputting. Ook een hitteslag of zonnesteek behoren tot de mogelijkheden als u langdurig in de volle zon aan het werk bent.

Werken bij warm weer

Wilt u weten hoe het hoofd zoveel mogelijk koel te houden in warme temperaturen? Pas dan volgende tips toe: 

  • Drink voldoende water. Door de warmte gaat u zweten, verliest u vocht en daardoor energie.
  • Stel zwaar werk uit en neem vaker pauze. Pauzeer in koele ruimtes.
  • Draag luchtige kleding, pas eventueel tijdelijk de kledingvoorschriften aan. Er bestaat speciale kleding die beschermt tegen UV-straling.
  • Verlaag het werktempo en de werkintensiteit.
  • Zorg voor elkaar: let bij warm weer extra op collega’s in uw omgeving die uw hulp kunnen gebruiken.

Werken in volle zon

Een overdreven blootstelling aan de zon is schadelijk voor uw huid. Door uw UV-blootstelling te beperken, kunt u een belangrijk verschil maken en huidkanker helpen voorkomen.

  • Het is belangrijk uw huid te beschermen. Breng elke twee uur zonnebrandcrème aan. Draag een T-shirt en een pet die ook uw nek bedekt en werk zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Heeft u een moedervlek die van vorm, kleur of grootte verandert? Ga dan lang bij de dokter.

Meer informatie

Gerelateerde domeinen

Boekhouder en medewerker personeelsadministratie Tom Peeters
03.07.2024

Collega in de kijker - Tom Peeters

Tom werkt bij Premed als boekhouder en HR-medewerker, en geniet van de afwisselende taken die hij hier uitvoert. Hij beheert de financiën, ondersteunt medewerkers en helpt bij het gebouwbeheer. Tom ko...
Meer lezen