Voor een overzicht van alle nieuwsbrieven klik hier

13.03.2024
Arbeidsveiligheid
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Arbeidsongevallen

Wat doen bij arbeidsongeval

Voorkomen van arbeidsongevallen is natuurlijk altijd de beste optie. Maar wanneer er zich dan toch één voordoet, is het aangewezen op de hoogte te zijn van de wettelijke verplichtingen.
Meer lezen
27.02.2024
Arbeidshygiëne

Gebruikt u CO2-meters?

Op woensdag 21 februari 2024 heeft de Belgische overheid regels gepubliceerd voor het verkopen van draagbare CO2-meters, die de binnenluchtkwaliteit meten.
Meer lezen
27.02.2024
Ergonomie
(+1)
Sluiten
Subdomeinen
  • Beeldschermwerk

Nieuwe Risicoanalyse Beeldschermwerk voor een digitaal tijdperk

In de snel digitaliserende wereld van vandaag speelt beeldschermwerk een cruciale rol in bijna elke industrie. Van lange dagen achter de computer tot het gebruik van smartphones en tablets, ons dagelijks leven is doordrenkt van digitale interacties. Maar terwijl deze technologieën ons efficiënter maken, brengen ze ook potentiële gezondheidsrisico's met zich mee. Om deze uitdagingen aan te pakken, wordt een nieuwe risicoanalyse tool voor beeldschermwerk gelanceerd.
Meer lezen
08.02.2024

Collega in de kijker - Sara Vanlangendonck

Sara Vanlangendonck is ondertussen een jaar en half aan de slag bij Premed als preventieadviseur ergonomie in opleiding. Ze vindt het belangrijk mensen te kunnen helpen een gezondere levensstijl na te streven. Dat ze dit kan doen in een job met veel afwisseling, maakt haar werkgeluk compleet.
Meer lezen
29.01.2024

Een Tournée Minérale onder collega’s

Tournée Minérale komt eraan en dat is geen gewone maand; het is een maand vol uitdagingen en vol voordelen voor jou en je medewerkers. Ooit begonnen als een eenvoudig idee om mensen aan te moedigen minder alcohol te drinken in februari, is Tournée Minérale uitgegroeid tot een nationale beweging.
Meer lezen
24.01.2024

De FitBonus, een persoonlijk begeleidingstraject

De FitBonus, een initiatief van de Vlaamse overheid, zet jou – of je medewerkers – persoonlijk op weg naar een gezonder, veerkrachtiger leven in balans. Dankzij professionele coaches en webinars ontdek je onder meer hoe je meer beweegt, ongezonde stress de baas kan en goede sociale relaties met collega’s opbouwt.

Dit programma is volledig gratis voor werkgevers en werknemers van kmo’s en zelfstandigen in Vlaanderen.
Meer lezen
18.01.2024

Makkelijker werken in koud en nat weer

Buiten werken in temperaturen die zelfs overdag nauwelijks boven het vriespunt uitstijgen vormt een hele uitdaging. Met deze concrete tips bent u een heel eind op weg om de veiligheid en de gezondheid van uw werknemers te garanderen.
Meer lezen