30.12.2021
shutterstock_94975261.jpg

Voor deze ondernemingen [1] is de minimumfrequentie van het periodieke bedrijfsbezoek 24 maanden. Dit periodiek bedrijfsbezoek wordt steeds in onderling overleg gepland.

Tijdens dit periodiek bedrijfsbezoek zal er een kennisname en een actualisering gebeuren van de gevaren en risico’s volgens de risicoanalyse van de werkgever en zoals vastgesteld tijdens de rondgang. Er wordt een advies en bijsturing gegeven voor welke functies en werkposten een arbeidsgeneeskundig gezondheidstoezicht nodig is. Er wordt ook een aanvullend advies geformuleerd over bijkomende opdrachten en taken ter aanvulling van het identificatiedocument.

Voor de ondernemingen die recent bij Premed zijn aangesloten, zal er zo snel mogelijk een verkennend bedrijfsbezoek gepland en uitgevoerd worden. Dit verkennend bezoek zal ten laatste vóór 1/1/2024 gebeuren.

Mocht je nog meer informatie wensen, de wetgeving vind je hier.

Wil je meer weten of heb je vragen? Contacteer ons gerust!

 

[1] A, B en C+ bedrijven= ondernemingen waar een preventieadviseur niveau 1 of niveau 2 aanwezig is- zie artikel II.1-2 van de codex over het welzijn op het werk.

 

Lynn Charleer - preventieadviseur arbeidsveiligheid en arbeidshygiënebij Premed
27.03.2024

Collega in de kijker - Lynn Charleer

Lynn Charleer is sinds januari lid van de warme Premed-familie. Na meer dan 7 jaar ervaring als consultant in de voedings- en farmaceutische industrie, koos ze ervoor preventieadviseur te worden.
Meer lezen
ao
13.03.2024

Wat doen bij arbeidsongeval

Voorkomen van arbeidsongevallen is natuurlijk altijd de beste optie. Maar wanneer er zich dan toch één voordoet, is het aangewezen op de hoogte te zijn van de wettelijke verplichtingen.
Meer lezen