24.01.2024
zen pc

De FitBonus, een initiatief van de Vlaamse overheid, zet jou – of je medewerkers – persoonlijk op weg naar een gezonder, veerkrachtiger leven in balans. Dankzij professionele coaches en webinars ontdek je onder meer hoe je meer beweegt, ongezonde stress de baas kan en goede sociale relaties met collega’s opbouwt.

Dit programma is volledig gratis voor werkgevers en werknemers van kmo’s en zelfstandigen in Vlaanderen.

De tweede editie start in maart 2024 en loopt tot 31 maart 2025. Het traject biedt plaats aan 1.002 deelnemers.

HET TRAJECT

Bij de start van het traject krijg je toegang tot het digitale leerplatform en de app. Hier kan je deelnemen aan alle negen online webinars, op de hoogte blijven van de evenementen, vragen stellen en met andere deelnemers connecteren. Bij aanvang vul je een vragenlijst in, waaruit we de diverse noden van de deelnemers afleiden. Op basis van jouw noden passen we ons traject aan. Nadien doorloop je in drie fases alles over fysieke, mentale en sociale gezondheid. In de slotmaand volgt een moment waarin je evalueert op welke vlakken je vooruitgang boekte.

Tijdens het FitBonus-traject kan je negen webinars volgen, elk van ongeveer één uur. Je kan deze online bekijken waar en wanneer je wil, dus volledig op je eigen tempo. Daarnaast krijg je per thema (fysiek, mentaal en sociaal) de kans om vragen te stellen via het algemene e-mailadres en/of een live Q&A. Onze experts bezorgen je met plezier een antwoord. 

Meer informatie op Home - FitBonus

Kaat Colson - Stagaire Preventieadviseur Psychosociale aspecten
25.04.2024

Collega in de kijker - Kaat Colson

Als studente Arbeids- en Organisatiepsychologie is Kaat Colson erg geïnteresseerd in het bevorderen van welzijn op de werkvloer. Daarom besloot ze om gedurende 120 dagen ondergedompeld te worden in de...
Meer lezen