29.05.2024
logo vlaanderen

Vraag een werkbaarheidscheque en zet in op werkbaar werk

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

Ook dit jaar kan je een werkbaarheidscheque en een verhoging van de kmo-portefeuille aanvragen om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Met die cheque kan je tot 9.000 euro aan steun krijgen. 

“Wij vroegen een werkbaarheidscheque aan voor het uitwerken van ons telewerkbeleid. We hadden al telewerk voor corona maar dat stoelde niet echt op een uitgewerkte policy. We hadden vragen over “hoe breng je in een training de les online over? Hoe hou je iedereen betrokken?””
Heidi Sykora, IN-Z

Waarvoor kan je een werkbaarheidscheque aanvragen?

Met een werkbaarheidscheque kan je een scan laten uitvoeren. Dat gaat over bijvoorbeeld het meten van stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten van de scan kan je als organisatie een actieplan opmaken. Je kan advies, begeleiding en/of een opleiding aankopen voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking om werkbaar te kunnen werken en het aanpakken van een beleid rond psychisch welbevinden.

Praktisch

Op de website van Vlaanderen.be vind je alle details over de werkbaarheidscheque terug. 

Een werkbaarheidscheque aanvragen kan eenvoudig via de website. Om je hierbij te helpen kan je instructiefilmpjes bekijken of de handleiding raadplegen. 

Let wel, de huidige oproep wordt opengesteld tot en met 31 juli 2024. De oproep staat permanent open tot het beschikbare budget van 3 miljoen euro is uitgeput. Subsidiabele acties kunnen enkel uitgevoerd worden tijdens de projectperiode die uiterlijk loopt t.e.m. 31 augustus 2024. Geen enkel project kan deze datum overschrijden.

De werkbaarheidscheque is enkel beschikbaar voor organisaties die hierop vóór 1 januari 2024 nog geen beroep deden. We willen graag organisaties bereiken die nog in hun kinderschoenen staan rond het werkbaar maken van hun werkvloer. We hopen hen met deze cheque te motiveren en een duwtje in de goede richting te geven. 

doos dragen
03.06.2024

Nieuwe wetgeving ergonomie

De nieuwe wetgeving ergonomie die vanaf 25 mei van kracht is, brengt enkele belangrijke wijzigingen met zich mee in boek VIII van de codex over het welzijn op het werk. Hieronder staan de belangrijkst...
Meer lezen